23.2.12

lakás bauhaus házban, kerttel, kilátással, nem eladó

alakul a lakásunk átalakítása a h1 manzárdján, habár még fontos elemei hiányoznak a koncepciónknak és persze új igények is felmerültek azóta, így lehet, hogy vége sosem lesz. mi ezt a stációt nagyon szeretjük, azért a korábbiaknak is megvolt a maga bája. például nem kellett semmire sem annyira vigyázni :)
alább az "ilyen volt, ilyen lett" folyamat látható alaprajzzal bemutatva. 
az "első" - eredeti - állapotban valójában sohasem laktunk, ugyanis a beköltözés előtt azt a pár zavaró falat gyorsan eltüntettünk és éltünk évekig a "másodikban", amég rá nem szántuk magunkat a "harmadikra", amelynek jelentős része 2010 végén elkészült. most be kellene fejeznünk ezt az állapotot, mielőtt elkezdjük újra..........
a lakás magja a térbe állított smartbox, amely "okosan" egy tömbbe, magába foglalja az őt körülvevő különféle helyiségtípusok (mint konyha, dolgozó, előszoba, merengő, fürdő) elemeit, három oldalán a betonpultokat, konyhaszekrényeket, háztartási gépeket, dolgozó asztalt, polcokat, az előtér felé a kabátolót, tetején pakolót. a nagyméretű térből a smartboxba tolható üvegfalakkal szeparálható a miniműterem, amely így vendégszobaként is működik.
a lichthofot megnyitottuk, legfelső emelet révén nagyon sok fény érkezik onnan. emellett a dohányosokat  is száműztük oda. jelenleg a karácsonyfa, általános esetben juhász ádám tervezte designlámpa világít benne.
a nappali és az konyha-étkező eddig is egy térként működött, az utóbbi térrész karaktere meleg, napos, mérsékelten zsúfolt tárgyakkal, a nappalit viszont igyekeztünk nem túlterhelni, így pár csinos, színes bútort helyeztünk belé. fényt a tetőn nyitott felületen és a lichthofon keresztül kap direktben, és természetesen a fürdőn és konyhán keresztül.
a fürdő nagy üveggel nyílik a kémények és háztetők alkotta - számunkra szeretett - látkép felé. a homlokzattól visszahúztuk, így kilakult egy melléktér, amely egyfajta szervízútként könnyíti a közlekedést, betonpulttal kapcsolódik a konyha életébe, magába foglalja a hűtő-, mélyhűtő- és mosógépet és merengő-ücsörgő hely a kávézóknak-ráérőknek.
a régi hálót kettéválasztottuk, a gyermekszoba egy játszó-pakoló fészerrel bújik a szülői alá, így az emelt színtre került, és tetőablakkal nézi az eget, meg a szomszéd ház ódon tűzfalának macskalépcsőjét.

közben kert is lett az uilandscape jóvoltából. lásd az erre vonatkozó bejegyzéseket itt: http://munkacsoportnet.blogspot.com/search/label/kert